AKDENİZ USULÜ OMLET TARİFİ

Gönderen FTH 24 Mayıs 2011 Salı 0 yorum

MALZEMELER;
4 adet yumurta
2 adet orta boy domates
1 adet kabak
2 adet mantar
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Maydanoz
Dereotu
1 yemek kasığı acuka
kaşar peynir
150gr dilimlenmiş yeşil zeytin
zeytinyağı
Karabiber
Taze fesleğen
Kekik

HAZIRLANIŞI;
Yüksek ateşte, bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Dilimlenmiş kabakları atın ve iki dakika kadar tavada çevirin. Biberleri ekleyin ve iki dakika daha çevirin. Domates rendesi, tuz ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıncaya kadar iki dakika daha tahta kaşıkla tavada çevirin, acı sosu tavaya dökün. Sebzelerin saldığı su yeterli değilse, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyin.

Sıcak su fokurdadıktan sonra ateşi iyice kısın. Çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil zeytin ile ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edin. Çırpılmış yumurta ve karabiber ekleyin. Bir tahta kaşıkla yumurtanın tüm malzemelere dağılmasını sağlayın. Yumurtanın fazla katılaşmasına izin vermeden hafif sulu kalacak şekilde servis yapın. Üzerine rendelenmiş peynir, taze fesleğen ve kekik koyun. Servis edin.

MALZEMELER;
½ kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı mayonez
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 kahve kaşığı salça
Tuz
Karabiber
1 adet salatalık turşusu
2 adet baget sandviç ekmeği

Üzeri için;
Salam
Domates
Kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI;
Bir kasede peyniri çatalla ezin. Mayonez, salça, ince kıyılmış salatalık turşusunu koyup karıştırın. Yavaş yavaş süt ilave edin. Sandviç ekmeklerini 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Hazırlanan karışımı sürüp isteğe göre süsleyin.