SEMİZOTLU PATATESLİ SALATA

Gönderen FTH 27 Mayıs 2011 Cuma 0 yorum

MALZEMELER;
1 tavukgöğsü
1 demet semizotu
200 gram biberli zeytin
200 gram kornişon turşu
5 tane patates
200 gram mısır

Sosu;
3 yemek kaşık yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık mayonez
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane

HAZIRLANIŞI;
Patatesi ve tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın. Turşuyu ve zeytini ince ince doğrayın, semizotunu küçük parçalara ayırın. Bütün malzemeyi karıştırın. Sos malzemelerini mikserle çırpıp servis yapılacağı zaman salatanın üzerine dökün.

MALZEMELER;
2 demet semizotu
1 adet orta boy kuru soğan
5 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI;
Semizotlarını yıkayın ve doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Tencerenin içine yağı koyun ve soğanları yumuşayana kadar kavurun. Tuzu ekleyin. Semizotlarını ekleyin. Biraz solana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Semizotlarının yarısını fırın tepsisine aktarın, suyu ile birlikte. Üzerine beyaz peynir serpin. Üzerine kalan semizotunu dökün. Üzeri için bir kaba yumurta kırın. Pul biber serpin ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. En son rendelediğiniz kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER;
2 bağ semizotu
300 gram yoğurt
1 adet soğan
1 diş sarımsak
½ litre su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI;
Semizotunu ayıklayın, temizleyin. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Yoğurdu su ile karıştırarak soğanların üzerine dökün. Semizotunu da ilave ederek 5 dakika kaynatın.

MALZEMELER;
3 su bardağı Hindistan cevizi sütü
2 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta

HAZIRLANIŞI;
Hindistancevizi sütü, şeker ve yumurtaları birlikte iyice çırpın. 30 dakika kadar buharda pişirin ve şekillenene kadar dondurucuda soğutun.

MALZEMELER;
1 adet tavuk göğsü
½ limonun suyu
1 adet göbek salata
Soya filizi
1 adet salatalık
Tuz
1 adet taze kırmızı biber
Karabiber
1 adet sarı biber
Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
Taze nane
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;
Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın. Tavuk dilimlerini bir çorba kaşığı zeytinyağı köri ve karabiberle birlikte orta ateşte ara ara karıştırarak iyice pişirin. diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın. Taze kırmızı ve sarı biberlerle salatalığı da şerit şerit doğrayın.
Soya filizi ile harmanlayın. Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın. Bu karışımı harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. En üste pişirdiğiniz tavuk parçalarını yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Dilerseniz nane yapraklarını da kıyıp sebzelerle karıştırın.