Balıkçı limonları

Gönderen FTH 21 Mayıs 2011 Cumartesi 0 yorum

Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Limonları ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımıyla boşaltın. Altlarından ufak parçalar kesip, düzgün durmalarını sağlayın. Limonları salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Diğer taraftan ton balığını çatalla iyice ezin. 3 tatlı kaşığı limon suyunu, haşlanıp küçük doğranmış yumurtayı, tuzu, karabiberi ve mayonezi balığın üzerine ekleyin. Hepsini iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı limonların içine doldurarak servis yapın. Tabakları özenle süslemeyi de ihmal etmeyin.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet marul yaprağı
* 6 adet limon
* 250 gr. ton balığı
* 3 tatlı kaşığı limon suyu
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz

Mayalı kek

Gönderen FTH 0 yorum

Yumurtaları şekerle birlikte mikserde çırpın ve bir tutam tuz serpin. Yağı ve ılık sütü ekleyin. Un ve mayayı karıştırarak ilave edip, karıştırın. Kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra, damla çikolata ile birlikte karışıma dökün. Hamuru 30 dakika dinlendirdikten sonra yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin. Kayısı ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 12 Kişilik
* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1.5 çay bardağı ılık süt
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 10 adet kuru kayısı
* 1 çay bardağı damla çikolata
* Tuz

Kek için yumurta ve muzu mikserle çırpın. Çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtalı karışıma katıp, karıştırın. İçine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp, 170 derece fırında 40 dakika boyunca pişirin. Krema için yağ hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa alıp koyulaşıncaya dek pişirin.

Ocaktan indirip tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Pastanın çapında kesilmiş yağlı kağıda bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki 2'ye veya 3'e bölüp, aralarına kremayı sürün. En üste vişneleri dizin ve kalan kremayı sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı sıyırın. Tekrar dolaba koyup, 20 dakika dondurun.

Malzemeler 6 Kişilik
* 200 gr. vişne
* 200 gr. bitter çikolata
Keki için:
* 3 adet yumurta
* 1 adet muz
* 170 gr. bitter çikolata
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı mısırnişastası veya un
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya

Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın. Kendi suyuyla 5 dakika boyunca kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman, doğranmış maydanozu serpin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet soğan
* 3 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı margarin
* Yarım kg. kuşbaşı hindi
* 400 gr. mantar
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine tozşekeri ekip, suyu ekleyin ve kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, yarım limon suyunu katın. Soğumaya alın. Ekmekleri dilimleyin. Önlü arkalı kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine yarım su bardağı tozşekerin yarısını serpin. Hazırladığınız kompostonun bir kısmını ayırıp, taneleriyle ekmeklerin üzerine yayın. Kalan ekmekleri vişnelerin üzerine koyun. Tozşeker serpin. Ekmekleri kapatacak biçimde kompostoyu yayın. Tepsiyi ocağa alın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ocaktan alın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. dondurulmuş vişne
* 1,5 kg. tozşeker
* Yarım limon
* 4 su bardağı su
* 2 adet ekmekÜzerine:
* Yarım su bardağı tozşeker
* Süslemek için krem şanti

Brokolileri 1-2 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve suyunu süzün. İnce şeritler halinde kestiğiniz eti, 2 çorba kaşığı zeytinyağında rengi değişene dek kavurun. Etleri kızardıktan sonra bir tabağa aktarıp, bekletin. Etleri pişirdiğiniz tavanın içine 3 çorba kaşığı soya sosunu, ince ince dilimlenmiş kırmızıbiberi ve kırmızı turpu, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Beş dakika soteleyin. Suyunu süzdüğünüz brokolileri, ceviz içini ve küçük parçalar halinde kesilmiş ananası ilave edin. Bir-iki dakika soteleyin. En son etleri ekleyin. Karıştırdıktan sonra servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. yağsız dana bifteği
* 250 gr. brokoli
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* 1 adet kırmızıbiber
* 125 gr. kırmızı turp
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı ceviz içi
* 175 gr. ananas

Pirzolaları hiç döğmeden yapışmaz yüzeyli bir tavada 1- 2 dakika hafifçe kızartın. Başka bir kabın içinde salça, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Hafifçe kızarttığınız pirzolaları bu karışıma bulayın. Milföy hamurlarını düz bir zemine tek tek serin. Pirzolaları milföylere sarın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 6 adet kuzu pirzola
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
* 6 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuzl Karabiber

Elma tatlısı

Gönderen FTH 0 yorum

Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Limon suyu, tarçın ve suyu tencereye alın. Elmaları da tencereye koyun. 5 dakika kaynatın. Üzerine toz şekeri koyun. 10 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin. Krem şanti ve döğülmüş fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 3 adet elma
* Yarım limon suyu
* 1 çay bardağı su
* 1 adet çubuk tarçınSüslemek için:
* Krem şanti
* 2 kaşığı döğülmüş şamfıstığı