Mantarlı hindi sote

Gönderen FTH 21 Mayıs 2011 Cumartesi



Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın. Kendi suyuyla 5 dakika boyunca kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman, doğranmış maydanozu serpin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet soğan
* 3 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı margarin
* Yarım kg. kuşbaşı hindi
* 400 gr. mantar
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz

0 Responses to Mantarlı hindi sote

Yorum Gönder