Vişneli ekmek tatlısı

Gönderen FTH 21 Mayıs 2011 Cumartesi



Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine tozşekeri ekip, suyu ekleyin ve kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, yarım limon suyunu katın. Soğumaya alın. Ekmekleri dilimleyin. Önlü arkalı kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine yarım su bardağı tozşekerin yarısını serpin. Hazırladığınız kompostonun bir kısmını ayırıp, taneleriyle ekmeklerin üzerine yayın. Kalan ekmekleri vişnelerin üzerine koyun. Tozşeker serpin. Ekmekleri kapatacak biçimde kompostoyu yayın. Tepsiyi ocağa alın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ocaktan alın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. dondurulmuş vişne
* 1,5 kg. tozşeker
* Yarım limon
* 4 su bardağı su
* 2 adet ekmekÜzerine:
* Yarım su bardağı tozşeker
* Süslemek için krem şanti

0 Responses to Vişneli ekmek tatlısı

Yorum Gönder